Naučte se pravdu o realitním průmyslu

 Moderní realitní kanceláře skutečně jdou s dobou a využívají špičkové technologie k tomu, aby změnily způsob, jakým prodávají nebo nakupují nemovitosti. Zde je několik způsobů, jak se technologie podílí na tomto procesu:

  1. Virtuální prohlídky: Makléři jsou vybaveni pokročilými kamerami pro virtuální prohlídky. To umožňuje potenciálním kupcům nebo nájemníkům prozkoumat každý kout nemovitosti, aniž by museli opustit pohodlí svého domova. Virtuální prohlídky nabízejí jedinečný pohled na nemovitost a umožňují zájemcům lépe si představit jejich život v novém domově1.
  2. Pohled z výšky: Některé realitní kanceláře používají drony k pořizování snímků a videí z výšky. Tento nový úhel pohledu nejenže zvyšuje estetickou hodnotu prezentace nemovitosti, ale také poskytuje komplexní přehled o umístění a jeho výhodách1.
  3. Umělá inteligence (AI): Makléři mají k dispozici AI nástroje, které pomáhají v tvorbě dokonalých vizualizací a plánů pro budoucí projekty. Tyto nástroje také generují působivé a přesvědčivé popisy nemovitostí, což zvyšuje šanci na rychlý a výhodný prodej1.
  4. Individuální přístup: I přes všechny technologické inovace je osobní přístup a individuální poradenství stále důležité. Kombinace špičkové technologie a lidského doteku je klíčem k poskytování nezapomenutelného zážitku pro klienty

Co je to virtuální prohlídka?

Virtuální prohlídka je moderní způsob, jak si prohlédnout nemovitost bez fyzicky navštěvování místa. Zde je, jak to funguje:

  1. Digitální prezentace: Makléři nebo majitelé nemovitostí vytvoří digitální prezentaci pomocí pokročilých kamer a technologií. Tyto prezentace zahrnují fotografie, videa a 3D modely nemovitosti.

  2. Online prohlídka: Potenciální kupci nebo nájemníci mohou tuto digitální prezentaci procházet online. Můžou si prohlédnout každou místnost, detaily a exteriér nemovitosti. Virtuální prohlídka umožňuje uživatelům vidět nemovitost z různých úhlů a získat přesnější představu o jejím uspořádání.

  3. Interaktivita: Některé virtuální prohlídky jsou interaktivní. Uživatelé mohou klikat na různé body v nemovitosti a přecházet mezi místnostmi. To jim umožňuje prozkoumat nemovitost podle svých preferencí.

  4. Časová úspora: Virtuální prohlídky šetří čas a náklady spojené s fyzickým cestováním na různá místa. Uživatelé si mohou prohlédnout více nemovitostí za kratší dobu.

  5. Bezpečnost: Zejména v době pandemie COVID-19 se virtuální prohlídky staly populárními, protože minimalizují osobní kontakt a riziko nákazy

 

Jak se virtuální prohlídka liší od běžné fotografie nemovitosti?

Virtuální prohlídka představuje reálně nasnímaný interiér. Jedná se o interaktivní prezentaci prostoru, která díky celkovému zornému úhlu o 360° horizontálně a 180° vertikálně vytváří mnohem lepší představu nežli běžná fotografie. Zde jsou hlavní rozdíly mezi virtuální prohlídkou a běžnou fotografií:

  1. Pohyb a interaktivita: Virtuální prohlídka umožňuje uživatelům procházet nemovitostí vlastním tempem. Můžou se pohybovat po místnostech, otáčet se a zkoumat detaily. Na rozdíl od statických fotografií, které zachycují pouze jediný okamžik, virtuální prohlídka poskytuje dynamický pohled na celý prostor.
  2. Celkový dojem: Fotografie mohou zkreslovat a často není snadné si z nich představit skutečné dispozice bytu či domu. Virtuální prohlídka vám umožní prožít nemovitost tak, jako byste se v ní sami pohybovali. Reálné video vzbuzuje emoce a touhu, což může ovlivnit rozhodnutí potenciálních kupců, zda nemovitost navštíví nebo ne.

Atmosféra a autenticita: Video prohlídka zachycuje nejen statické obrazy, ale také zvuky a atmosféru daného místa. To přenáší autentické emoce a inspiruje lidi k reakcím. Kombinace fotografií a videa tak poskytuje nejlepší z obou světů – vizuální podrobnosti fotografií spojené s emocionální silou videí

 

 

Předchozí příspěvek

Proč milujeme nemovitosti

Připojte se k diskusi

Přihlásit se k odběru novinek


© Agent Real Estate s.r.o. 2024 - All rights reserved

Porovnání nabídek

Porovnat